Legend

... av Marie Lu, 36. Läs första boken i en trilogi. Baksidestext:

Det som en gång var västra USA är nu Republiken, en nation som ständigt befinner sig i krig med sina grannar.
Femtonåriga June är född i en elitfamilj i ett av Republikens rikaste distrikt, och hon får sin utbildning i Republikens högsta militära kretsar. Day, däremot, är född i slummen och är landets mest eftersökta brottsling. Men hans motiv är kanske inte så illasinnade som de verkar
June och Day är från två olika världar, och det finns ingen anledning till att deras vägar skulle korsas förrän den dag då Junes bror Metias mördas och Day blir huvudmisstänkt. Indragen i den ultimata katt-och-råtta-leken kämpar Day för sin familjs överlevnad, medan June söker hämnd för Metias död.
Men så upptäcker June och Day, i en chockartad vändning, sanningen om vad som har sammanfört dem. Och hur skrämmande långt deras hemland är berett att gå för att bevara sina hemligheter.



File:Legend Marie Lu Book cover.jpg

Se där! En värdig läsning efter Hungerspelen som helt gått mig förbi. På sina håll faktiskt mer välskriven, och mer intressant; slumkvarter, skitig storstad, militärträning, epidemier, diktatur. Det är en snabbläst bok, ungefär som att se en spännande film, och på samma sätt lämnar den mig ganska oberörd. Alltså, jag har tänkt på den titt som tätt, särskilt hur Day (blond mongol) ser ut och rör sig vant genom staden. Däremot har den inte ändrat något i mig. Dock gör det inget. Den tjänar liksom sitt syfte; ung kärlek, handlingsdriven, hemska scener, vänskap, svek, heroiska insatser. Snabbt, snabbt, snabbt. Underhållande. Jag har redan bok två i trilogin, Prodigy. Ska i dagarna faktiskt börja läsa den.
Som ungdomsbok helt perfekt! Tror även många vuxna skulle uppskatta den.
Betyg: 3,5 av 5.

Kaosutmaningen är ursprungligen en tysk utmaning, som via How Hollow Heart and Full kom till Sverige för snart ett år sedan. Ett gäng bokbloggare skapade tillsammans en ny utmaning för år 2014, och döpte den till Kaosutmaning 2.0. Utmaningen går ut på att läsa 20 av 40 böcker enligt en förbestämd lista, som hittas här. Startdatum är 1 januari 2014 och utmaningen håller på till 31 december 2014. Böckerna du läser får endast förekomma en gång på listan.

Kommentarer